Psáno na vodě
Anotace: Nevím jak, ale ta slova sama připlavala. I když jsem je nevolala.
Stojatá voda,
lehce se poddá.
Voda, co plyne,
nic Ti nepromine.
Spláchnou Tě deště,
pak řekni ještě :
To se prachu stává,
sucho nenastává.
Vody proud sílí,
pěny hřeben bílý,
kamení se vzpírá,
o dno neodírá.
Bahno na dně tůně,
na obloze Luně,
těžko stížnost pošle,
jednou nebo posté.
Opravdově toužíš,
a marně se soužíš.
Voda, co stojí,
nepomůže v boji.
Jen peřejí meče,
bodají v řece.
Odvahou studí,
strach vyženou z hrudi.
Pohyb nebo stáze,
vyjdi bez nesnáze,
na cestu světem.
Proč Tě tady pletem ?
Voda je velký dar,
utiší mnohý svár,
plynoucí i tichá,
kéž se Ti klidně dýchá...
Komentáře (3)
Komentujících (3)