Zdi Berlína
Vítejte v městě postmodernizace
urbanistické nářky slov
vlezly mi pod nehty a bolely.
Tady bývala
velká zeď.
Kovový proužek na zemi.
Nebe nad Berlínem
brázdí prý spousta andělů
a jedna malá Marion.
- já jsem však člověk přízemní –
a nebe pod Berlínem
není.
Pod Berlínem je peklo.
Futuristické město
postavené z trosek
jednostlivých neštěstí
se mi nelíbí.
Daleko, vysoko
všechno je dál, všechno je výš
ani Nefrititi
nezabrání
chladnému objetí berlínského medvěda
a nářky slov
zůstaly za mnou
v městě hříchu.
Komentáře (2)
Komentujících (2)