Zjevení
Anotace: Výplod dívání se do rybniční hladiny, jen tak, bez myšlenkovitě.
Lístek se zlehýnka snáší na vodní hladinu
a já trhaje a v dlani mačkaje malinu.
Dívám se dívám na hladinu lesklou
a náhle zřím tvář překrásně hezkou.
Zůstávám stát, to není tvář má!
Je sličná – to víla! Snad něco mi dá.
Vyčkávám času, jak husa klasu.
Pohledem se po tváři utrápeně pasu.
Dívá se na mne a já zas na ni,
pozor ať srdce mé něčím neraní.
Kolečka hladinu rozčeří rázem
a já z údivu upadl na zem.
Přečteno 229x
Tipy 1
Poslední tipující: Erion Fate
Komentáře (0)