Pán s lulkou
Anotace: Báseň o jednom velice zajímavém člověku. Jakým asi vlastně byl? ...
I byl jednou jeden pán,
který lásku hasil hořem,
on však nikdy nebyl sám,
on pro přátelství s Ďáblem byl stvořen.
Ten pán zvolil si šelmu za svůj erb
a číslo šest šest šest do srdce si zapsal,
ten pán pro sebe si zvolil temný směr,
když své jméno na pekelnou listinu napsal.
Ego bylo jeho zbraní
a on věděl, jak ho užít,
však uspokojit se chtěl v psaní,
snad svůj život lépe prožít.
Když zvonily mu léta
a on dočista zůstal sám,
možná ho napadla tato věta:
"A přece jsem byl sám svůj Pán!"
Komentáře (0)