Bída lidství
Anotace: Je to o světě, ve kterém žijeme. A hlavně o věcech, co nejsou moc příjemné.
Z hlíny je cítit jen smrtelný chlad,
Uprostřed obilí kamenný hrad.
Bezmocné nemluvně sužuje hlad.
Do očí souzených směje se kat.
Hrůzy se dějí po doušcích vína,
zmučené ostatky přikryje hlína.
Zlámané kosti jen kůže spíná,
násilně kradou ovoce z klína!
Život se prodá za zlata měšec,
figurka pouhá, jsi jenom pěšec.
Záchranu lidu nevidí věštec.
Namáčí páni do krve štětec.
Rudá chladnoucí píše dějiny,
mečem vynutí názor jediný.
Bití člověka, zánik dědiny.
Pravda, svoboda, nezná jmeniny.
Z hlíny je cítit smrtelný chlad,
Uprostřed obilí kamenný hrad.
Bezmocné nemluvně sužuje hlad.
A v ucpaném pekle skřípění vrat!
Přečteno 331x
Tipy 2
Poslední tipující: Koskenkorva
Komentáře (5)
Komentujících (5)