Čin
Čin, neboli úkon každodenní
Je samozřejmostí v kterékoliv hodině každodenní
Je to úkon monotónní
A ruka jej provádí s jistotou sobě vlastní
Jistota ta pevně je v rukou zakotvená
Jako hvězda svou září umocněná
Čin, ten krátký, malý úkon
Nepotřebuje na své vykonání časový shon
Má svůj ustálený, předem daný harmonogram
Není tedy, kam se hrnout dál
Je součástí každého člověka
Ať už to každý přizná nebo popírá
Jeho existence je pravda odvěká
Není nad to, ohlédnout se zpět, a špatnému činu snažiti se porozumět
Každý čin, ať špatný či, dobrý, má význam pro naše bytí
Zároveň čin uvědomělý či neuvědomělý, má své jisté místo v našem světě
Ať už si to připouštíme, nebo ne
Komentáře (0)