Bon voyage

Bon voyage

Anotace: co leskne se v těch očích...jinak už počesku:-)

Co odráží se v lačných očích?
Žádný hlad. Žádná žízeň.
Snad jen touha...
Chtějí něco víc
- i to bývá někdy málo.

Co odráží se v sytých očích?
Plný žaludek? Žádná přízeň.
Pij do polopita,jez do polosyta...
(K večeři byl jen lehký salát.)
Ten sytý odraz je zkušenost.
Zkušenosti sytého odstínu...
Je jich až moc na tak krátký život.

Co odráží se v zvlhlých očích?
Smutek? Slzička za rohem?
Snad jen orosí se občas duše,
když pohlédne k vyšších cílům...
/Které přitom nejsou až tak vzdálené.../

Co odráží se v suchých očích?
Bezcitnost? Povýšenost?
Ne. Apatická ignorace bolesti,
kterou sesílají jiní
- ti,kteří hájí názor,
že s dobrou vizáží jde všechno líp.
I snášení bolesti.
Tak proč je nevyzkoušet...

Co leskne se v těch velkých očích?
Žár pouličních lamp?
(Které jsou vášnivější než bývalý přítel)
Samá voda. Lesk pódií.

Pódií diskoték. I života.

/Který už na ty oči lačně čeká/
...Bon voyage...
Přečteno 329x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

mon bien poéte...

29.08.2007 13:30:00 | Rybí_kost

Krásný

29.08.2007 12:40:00 | Lucie Teru

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí