Sargas
Anotace: Podle toho, v jakém stavu se nacházíme, hledáme svá útočiště.
Pohledem pomněnek – šeptám Tvým dlaním:
jízdní řád k životu nestačí
a na srdci Ti křičí zámek
( možná ten visací )
Bolehlavu šálek čaje,
omamně voní v pokoji,
šklebím se,
však piji do dna
Své smutky vykreslím hvězdám
( Sargas vždy věrný
- dnes zradil pro jitřenku )
hvězdám, jež nelze chytit do sítí,
snad proto máš je tolik rád,
a ctíš Uranii…
Ty jediný máš právo vstoupit branou;
branou ze soumraku a sladkých ostružin,
stačí jen opustit ospalé pražce,
do kapsy schovat poukázku na život,
( na život s ručením omezeným )
a skočit dřív,
než zemřem na punkovou lásku
Přečteno 395x
Tipy 1
Poslední tipující: Jenovéfka.pel.Nomistérion
Komentáře (4)
Komentujících (4)