Memento mori
Anotace: ...pamatuj na smrt
Byls pyšný, hrdý
A kde je tvoje čest?
Jen další břímě,
Co nemusíš už nést?
Je to tak dávno,
Cos padal noční oblohou
Padl jsi v bahno,
V němž hvězdy žíti nemohou
Od té chvíle sedíš v dešti,
Rozbitý a sám
Hlava ti třeští
Jak chtěl bys zpět tam
Odkud jsi se zřítil
A zatímco kapky skrápí
Strhané rysy tvých zbytků,
Přichází dáma s kápí
A nese zvadlou kytku
Na tvůj hrob
Už tušíš,že se navždy pryč stěhuješ,
Když spěšně ohlížíš se zpět
A civíc sám na sebe
Poprvé děkuješ
Žes směl spatřit svět
……………………
A odejít do nebe
Komentáře (1)
Komentujících (1)