Miserere
Anotace: mocné nářky slov (a dalo to název celému souboru. tolik slov vyplýtvaných na jednoho člověka...)
Sbírka:
Miserere
Seděly mi za zády
A pily vlažný čaj.
Řekla jsem
Jděte pryč
Sliny májové
Mám svých starostí dost
Smáli se mi za zády
A já nemohla
Se otočit
Nemohost
Smést rukou námitky
Miserere nobis?
Znělo mi v uších
Zalehlých dírou v obloze
Smiluj se
Smiluj se
Smiluj
Podlý smilníku
Pod tíhou papíru
Vzlétá bílá vrána do pekel
Následuj ji
Tlukotem srdce
Pane
V dlouhém klobouku
V plášti do deště
I když prší.
Smiluj se
Dětskými hlasy
Mocné nářky slov
Řvaly mi do uší
Rvaly mi je
Pryč
Do pekel bílý vrány
Smiluj se
Vlažný čaj
Skapal mi do hlavy
A zůstal dlouho bolet…
Komentáře (3)
Komentujících (3)