Zdravotní sestřička
Dnes dorazila jsi,
zpět do města,
kde na anděla,
učit se dnem i nocí,
budeš – li,
chudákům před smrtí,
připadat jim nyní,
na temné cestě,
ke smutnému konci,
máš modré oči,
snad plamínky nezhasínají,
bojuješ s životem,
se srdcem poskvrněným,
co život ti dal,
za věci krásné,
avšak i sebral,
jak hamižný přízrak,
přeji ti jen,ať síly nedojdou ti nikdy.
Komentáře (2)
Komentujících (2)