Vojáček
Stojí, stojí panáček,
je to mladý vojáček.
Stojí hlídá na vartě,
v rozedraném kabátě.
Hromy, blesky, plískanice,
od bláta má nohavice,
zmoklý kabát, zvlhlý šat,
kdo ho přijde vystřídat?
Jaště chvilku musí hlídat,
než z kasáren přijdou střídat,
pak už bude moci jít,
šaty své si osušit,
aby večer s milou Kačkou,
do vsi šli za tancovačkou.
Komentáře (3)
Komentujících (3)