Mušketýr
Anotace: ................
Jsem Francesco,
z kraje Burgundského,
kord zbraní je mojí,
mušketýrem jsem se stal,
pro dámu krásnou bych padl,
leč rudou růži,
dámě jedné dluží,
za pomoc v zlé bídě,
kdy zlaťáků moc nebylo v kapse mé,
i dost trpěl jsem tehdy hlady,
na nebezpečné cestě,
do Paříže,
koně od ní jsem darem dostal,
abych brzký čas dorazil,
o její tváři nežné,
tělem jak venuše,
očkách modrých,
zdá se mi stále,o ní ve snech...
Komentáře (3)
Komentujících (3)