Pod prastarou lípou
Anotace: tak tohle je jedna z těch jiných
Pod prastarou lípou větrem stokrát ohýbanou
seděl muž, co viděl podívanou
jež změní život hladce -
Boha spouštějícího se na kladce.
A uzřel dva dlouhé stíny,
štíhlé paže Madoniny,
zacloňujíc slunce záři,
bílá pera v kalamáři.
Otevřel oči a zřel jen tmu,
havraní křídla ve větru.
Komentáře (0)