POHŘBENÁ DOVOLENÁ
Anotace: Několik postřehů...proto volnější verš... Kam jsem jel na dovolenou, rozhodně neprozradím, to ať si každý přebere...
V zemi vyprahlých vinic
nesoucích hrozny
šťavnatější než nelíbaná ústa
se slanou vodou
místy sladkou tak akorát
pro poklad indiánských předků
s přístavy rybiny a levandule
zvětralým pivem
lidmi pyšnými na svůj křest
a kostelem
kam táhne němý zástup
propocených košil
sukní
a trik
za zvuku pletení košů
a praskání keramiky
v rozbělených pecích
jediná veselá je trubka
pro bílou rakev
jediná nemlčí
a svět ztich´
(dál prohání svou káču)
někde prostě končí
cesta na vrchol
i práce pokrývačů
v zemi chobotnic, ryb a lastur
(všecho se nosí zčerstva na stůl)
spálených zad a víček
ve vyprahlé zemi
ve vyprahlé zemi
v zemi
Komentáře (0)