synfonia noci

synfonia noci

Anotace: synfonia noci

Symfónia noci

Tichá noc...
A do nej sa ozývajú nehlučné tóny klavíra,
Symfónia noci,
V lesku detských očí.

Tichá noc....
Svätá noc...
Sláky huslí nenarušia moc.
Počuť len symfóniu noci
Na perách ženských sŕdc.

Tichá noc...
Svätá noc...
Všetko spí...
Len muži s cigaretou kráčajú tmou.
Necítia nič,
Len príchuť symfónie noci,
Ktorá má horko-sladkú chuť.

Tichá noc...
Svätá noc...
Všetko spí...
Všetko sní...
Len niektorí manželia v pokročilom veku hľadia z okna.
Nie je vidieť nič,
Len obraz symfónie noci,
Jej nepovedia nič.

A tichá noc sa odráža v detských očiach...
A svätá noc je na perách ženských sŕdc.
A všetci spia...až na tých mužov s cigaretou,
A všetci snívajú...až na niektorých manželov v pokročilom veku.

Všetci ju počujú,
Všetci o nej vedia.
Jej však nikto nevezme nič.

S tichosťou v očiach,
A so svätosťou na perách môjho srdca,
S cigaretou spánku
I s vekom snov
Ja kráčam nočnou tmou...

Počujúc len symfóniu noci.
Autor adida, 24.09.2007
Přečteno 320x
Tipy 6
Poslední tipující: Zasněný básník, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

No popravdě bych měl smekat klobouk, i když žádnej nemám :) A potom ... moh bych složit skladbu podobnýho rázu a tohle by mohlo bejt třeba libreto ;) Skvělý. Standy

26.05.2008 16:52:00 | Zasněný básník

andrejko, andrejko...to je krása.

01.10.2007 18:03:00 | Franti

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí