Růže

Růže

Anotace: ...

Padající vločky si pohrávají s jejím trním
a okraje plátků smáčí líh.
Šedivý holub pleská křídly
a koketuje se zamřížovaným oknem.
Zpěv mrazu ho škádlí
jazyky propletenými nocí;
které něco daruješ
a ráno ti rozkvetou vlasy dýmem.
Marně si snažíš vzpomenout
a mozaiku útržků pokřtíš splínem.
A pak nad nimi škrtneš zápalku,
políbíš iluzi navždy ztracenou
jak vidíš svou růži zkroucenou
znovu povstat z nedopalků.
Autor Norah Szankot, 24.09.2007
Přečteno 302x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel