Vnevelkém pokoji
Anotace: ...je to tak,jak to je...
Pod lampou
před zrcadlem
půl tváře ve stínu
půl tváře ve světle
v nevelkém pokoji
češu si vlasy
jeden po druhém
myslím si na srdce
jež hřálo teple...
První půl učešu
když slunce vychází
druhou půl
až večer zapadá
v nevelkém pokoji
v němž vítr
mě provází
a chlad tělo
nahé napadá...
Měděná se zlatou
snoubí se v rozmaru
jako se snoubí
světlo a stín
v nevelkém pokoji
upíjím z poháru
a z vlasů vyčesávám
pozdní můj splín...
Komentáře (0)