Potvora - POetická TVORba Amatérů
Anotace: Rýmovaná pozvánka na akci ...
Poslední sobotu měsíce září
Se naše duše krásnem zpijí
V podzemí Žatce jak tajnůstkáři
Se opojíme poezií
Řekneme sbohem dennímu shonu
Až slunce zmizí u obzoru
Až dozní osmý úder zvonu
Múzy se slétnou na Potvoru
Každý z nás kteří občas tvoří
Ať pochlubí se svými plody
Umění přece hráze boří
A tmelí lidi státy rody
Každý má ostych – tak to bývá
Slevme však prosím z těchto zásad
Předveďme co náš šuplík skrývá
I Standa Stejskal bude jásat
Poslední sobotu měsíce září
Nechť všechny vrásky zmizí z lící
V podzemí Žatce jak tajnůstkáři
Se těší Vaši čajovníci
Komentáře (0)