Anděl
Anotace: Věnováno jisté osobě.
K zemi se snáší
Peříčko nebeské,
K zemi se snáší
Peříčko andělské.
Zas malou vzpomínku
Pro mě posílá
Jako žár plamínku
Který nesálá.
Nádherná, spanilá andělská tvář
Krásnější nežli spadlá svatozář.
Občas mi pošle svý krvavý peří
Který si na křídlech tak pečlivě střeží.
Neumí žít, bránit se a litovat,
Zapomněl cítit, odpouštět a milovat.
Zná jenom čistý, andělský svět
A mě se snaží z duše odletět.
Hledí na mě z nebes povýšeným pohledem
A jeho srdce prorostlo neprostupným ledem…
Komentáře (0)