Dej pozor na kapky
Večer neúprosně plačtivý,
snad Andělé světa smutnili.
Nebesa zamračeny, deštivý,
proudem slzy ronily.
V obětí dešťového příboje,
za ruku jenž teplo vytváří.
Snad toto teplo a láska, oboje,
vstup zimy pod kabát zaráží.
A Ty jenž vedle mě kráčíš,
Ty co i máš mě prý rád.
Zimou sotva mi stačíš,
a chtěl bys mi své teplo dát.
Jsi milý to mě potěší,
dívej se slza z oka stéká,
to že je neprává, to se neřeší,
dešťová kapka jen víčko smévá.
S obavou v duši Tě opouštím,
se strachem na čelo líbám.
Oči z Tvých očí nespouštím,
a pak, jen již za Tebou se dívám.
V plačtivé náladě nebes pospícháš,
déšť smévá i stopy, kočičí ťapky.
„Dávej pozor“, a Ty, jen se usmíváš,
„Na co? Na dešťové kapky?“
Komentáře (2)
Komentujících (2)