Perleťové odlesky
Spolu s ptáky
na jejich křídlech
odlétají do teplých krajin
perleťové odlesky našich úsměvů
Zůstaly ostny kaktusů,
přečkávající s námi zimu,
narozdíl od balónků
nafouknutých naší láskou,
co zmizí někde v dáli,
neb byli propíchnuty ostny zákeřných kaktusů...
V ranních mrazících,
poztrácely poslední fialové sponky
ty malé holčičky,
v pruhovaných podkolenkách...
Dosavadní a naivní linie,
které pro nás představovali svět,
rozpíjí se ve tmě...
a stávají se bezvýznamnými
Rozmotávám klubko bílé nitě
nechávám si tak otevřená zadní vrátka,
i když se nechci vrátit zpět...
Přečteno 316x
Tipy 1
Poslední tipující: Bíša
Komentáře (1)
Komentujících (1)