Na druhém břehu...
Na druhém břehu
postávám
mezi stíny stromů
Schodištěm
kudy blíže k Bohu
než kamkoliv jinam
Schodištěm ze stínů
a sluncem prozářených míst
kudy opatrně našlapuji
Zářivé klávesy života
Pečlivě odměřuji kroky
tam kde potemnělý stín
Na druhém břehu skála
Proud bere se zákrutou kolem ní
Těch let
pahýly pomníků
a zimou led
i srdce znavená bláhovým blouzněním
Nerozhodná váhání
Šmátrání tmou po ovlhlé zdi
za vzdáleným světélkem
A stále stejné čekání
Marnosti
Znovu se sám sebe ptám
Odkud to přicházím
Kam půjdu dál
Podivné křižovatky cest
když nazpět vracíme se domů
Komentáře (1)
Komentujících (1)