Báseň bez rýmu II.
Anotace: Pro moji kamaradku Misu Kronhöferovou;)
Vrba
Stojíš tu u řeky,
asi přez sto let,
zakletá na věky,
čekáš na chvíli,až příjde tajemství.
Až příjde někdo,
kdo tejemství své,
svěří ti,
kledba odpadne a ty budeš volná.
já jsem přišel,
všeptal jsem do tvých útrob své tajemství,
ty jsi ožila,
to byl okamžik štěstí.
Stala se z tebe dívka,
s krásnými dlouhými vlasy,
a snědou hebkou tváří,
jsi teď jako hvězdička,
která na nebi záři.
Mé tajemství, které slyšela jsi právě,
drž v sobě na věky prosím,
neposílej ho dále!
Přečteno 438x
Tipy 3
Poslední tipující: Kradcy, Romana Šamanka Ladyloba
Komentáře (1)
Komentujících (1)