Otroci
Anotace: Otroci, lidé, kteří si své postavení nevybrali a přece tu je vždy někdo, kdo má srdce nezlomené a ochotné vzdorovat...
Duše se dá zlomit
Srdce roztříštit
Před pánem hlavu sklonit
Rána holí bolí; čeká na příští
Člověk jako zvíře spoután
Jeho vůlí jsou pánovi příkazy
Pláču, když kolem sebe koukám
Odevzdanost se šíří jako moru nákazy
Zlomili lidskou vůli k životu
Netečnost je obestírá, jak nákaza moru
Chtějí postavit se před poslední porotu
Pár srdcí, je však plno vzdoru
Těch srdcí je málo a přece dost
Srdce se zhojí, člověk však nezapomene
I ten pes s radostí hryzá kost
V jiných časech kmet si vzpomene
Pak se smutkem bude vyprávět
Tenkrát s pány život byl jhem
Bardové o hrůzách budou pět
Každý lenní pán byl zlem
Přečteno 250x
Tipy 6
Poslední tipující: Tomáš Přidal, Bíša
Komentáře (1)
Komentujících (1)