Hroby bez kytiček
Do tváře rudé hanby
jedovaté jako zuby mamby
ryji vrásky ostrým dlátem
- vždy jsem chtěl být katem.
Chtěl jsem vidět torza těl,
posílat bídníky do pekel,
chtěl jsem vidět téci krev,
žal slepých duší, bolest slepých střev.
Když nad popravištěm svítal
měsíc a pod žárem mých očí tál,
když ležel jsem tam na zádech
a snil o lidských pádech,
o pádech do temnot, plných
bolestí ducha, jež přináší vlny
ze středu samotných lidiček.
A hroby? Prázdné – bez kytiček.
Přečteno 301x
Tipy 1
Poslední tipující: Falka
Komentáře (0)