Špatný den
Anotace: nehleďte na název básně, nikdy jsem tuto kolonku neměla ráda...
Temnota, pach, beznaděj, tíseň.
ze stěny krev, ze stropu sliz,
Na pohled smrt, na dotek plíseň,
Teď škemrám "objev se!" , zítra řvu "zmiz!"
Co je slza, když z oka skane,
Co je krůpěj potu z čela?
Co mi asi povíš, pane?
„Něco jsi mi chtěla?“
Balada našeho vztahu,
Viník neúměrně potrestán?
To já držím, Ty vrahu,
Poslední žlutý tulipán…
Komentáře (2)
Komentujících (2)