já neučím nic a nesedím v knihovně... ale: ta báseň je dobrá do půlky. možná si chtěl, aby jsme dostali ten konec-zvrat jen mezi řádky, ale na to je tam toho moc. na styl, kterej si nasadil na začátku a kterej mě tak okouzlil i u opékáni buřtů, je toho málo. je to nevěrohodný, mylim teď druhou polovinu textu, nevěřim tomu, dáváš moc najevo, žes prostě neseděl. bejt tajemnej ti moc nejde. v těch veřejnějších stránkách textu si naopak mimořádbě silnej: když začneš vykládat niterní záležitosti běžný banality, jsi nedostižnej, má to sílu, což je u takovýho žánru děsně těžký udělat, ale to ty umíš, vypiluj to.
29.10.2007 20:23:00 | grygaruv atelier
Jarko a v jakém že to měste jsi v knihovně? Já jsem taky v knihovně - v plzni
16.10.2007 11:20:00 | PatriceB
omlouvám se za překlepy, píšu to v knihovně, jaká náhoda, spěchám a knihovnice mi dýchá na záda tak se otřásám ...
16.10.2007 11:15:00 | Jarky
poesii se prý nemusí dneska rozumět, má je být a rušit, vzrušit, či těšit, znepokojovbat, hlavou kroutit, zamyslet se, neobvyklý obraz, útržky paměti zdánlivě nesouvisící: u mne to vyvolává jhen jakoby vytržený obraz který chce provokovat svou nesrozumitelností, nicméně Němka a mír a vězení je bizarní spolek :-))
16.10.2007 11:06:00 | Jarky