Životu člověka
Včera jsem šel chytat ryby,
dnes na pivo - bezpochyby
-zítra jistá smrt-
Lesklá, zlatošupinatá těla,
žena, co z nich jídlo dělá
u vázy plné chrp.
Včera to byl ještě květen,
dnes číst krásné básně dětem,
zítra vepře rozporcovat,
najíst se a zatancovat
chudým po koruně dáti,
na plná břicha zaklepati,
-zítra jistá smrt-
Růže sázet, stromy kácet
a úsměvy lidem vracet,
opíjet se, dámám dvořit,
bořit domy, války tvořit,
brát si ženy, děti chovat,
pozítří se nenarovnat
pozítří odměnit sluhy
pozítří usmířit bohy
-zítra jistá smrt-
Komentáře (0)