Vlk a Karkulka
Anotace: Pozor děti, tahle je s hvězdičkou...
Byl jednou jeden vlk,
barvou šedý.
A ten vlk tuze krutý byl.
Čekal u cesty,
co rostou bedly,
na Karkulku si políčil.
Karkulka červená,
přišla – rozpustilá,
hopsala tam,
co rostl vřes.
Košík strachy upustila.
Tiše štěkl: ,,Moje milá,
neboj se,
já jsem přece pes“.
A ona hloupě uvěřila,
nezkušená – bylo jí 17.
Kráčela sličně,
jako víla,
a vedl ji – šedý samotář.
Tam na mýtině,
lesním mechu,
opatrně ji položil.
A hezky klidně,
beze spěchu,
spoustu věcí jí vyložil.
Dívka byla překvapená,
ze začátku i nakonec:
Nebyl to pes, vlk,
velká změna
- a ona už je celá žena,
po lese vodil ji myslivec.
Komentáře (3)
Komentujících (3)