Jedinný přísvit
Jen tři záchvěvy
rudých ostnů
probodly duši
a složili poctu
těm,
kteří neznají svět
a nerozumí slovům,
slovům práchnivým
jenž jako slib hadí zní.
Pět polibků
do prázdna nicoty
poslalo svůj věčný
nepochopený vzkaz,
všem,
kteří s klapkami
na očích na duši
škrabošky marnosti
zlámanými dlaněmi hladí.
Jedinný přísvit
laskavosti a naděje
pokašlává v sevření
rukou slepcových,
toho,
který jedinný vidí
a cítí, že je sám
mezi sloupy tuposti,
nepoznán k nebi hledí.
Přečteno 379x
Tipy 4
Poslední tipující: Koskenkorva, Severka
Komentáře (2)
Komentujících (2)