Růžička
Anotace: Roztomilá básnička zčásti inspirovaná lidovými písněmi, o lásce, smrti, a růžičce.
Roste roste růžička,
spatřila ji holčička.
Chlapeček co ji měl rád,
chtěl jí z lásky růži dát.
Utrhl květ růžičce,
že ho dá své holčičce.
Tak položil růžičku
na dřevěnou rakvičku.
Na rakvičku růži dal,
a potom se rozplakal.
Co holčičku trápilo,
a život jí zkrátilo?
Z žalu kvůli růžičce,
skončil život holčičce.
Zvadlou růži spatřila,
a ze skály skočila.
Přečteno 450x
Tipy 1
Poslední tipující: night.rainbow
Komentáře (0)