chci.
Anotace: malý večerní kýč
chci, abys zažil
jak odlesky plynových lamp
tančí po dlažbě
a zlatí ji.
chci, abys tu byl
v točité líhni ulic
se mnou a panem soumrakem.
chci, abys se mnou potkával
kapky hřejivého deště
a dámy bez psů s vodítky.
chci, abys pocítil,
co šeptá vítr okenicím
tu věčnou ódu na stálost
tu ódu v temných ulicích.
toužím po tom, abys vzhlédl
přes staré domy tam, kde tušil bys nebe
- to světlé, malé, horké, zvláštní, světlé, moje... -
přeskakovat kaluže
- pomalý tanec v rytmu lamp. -
Přečteno 240x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša
Komentáře (1)
Komentujících (1)