Anotace: Kolikát si člověk říká jak rád by vrátil čas a změnil to,co se stalo,přehrává si v mysli útržky chvil a hledá rozhřežení.Skutečnost je však zřejmá,nezbývá než jít dál a útěchu hledat ve snech,vzpomínkách.Nesmíme se však oddat jen snění,ale žít přítomností
Sbírka: Kniha života
Milý Jiříku, krásně jsi to napsal a je to tak naším Životem dané.Žít přítomností, to ano, ale také nezapomínat na ty chvilky krásné i smutné. Každá nás svým způsobem posílí a my můžeme jít silní dál...
..ST..
19.10.2020 22:52:29 | Jaruška
Páni, to jsi se krásně uvedl Jirko. :O) Bloudím ráda i po starších textech. Na tohle můžu jen říct, že podobně to asi máme všichni. Mám vzpomínky do kterých se vracím ráda. Udržuju si je jako kaleidoskop plný barevných sklíček. A pak jsou takové, do kterých znovu nahlížet mě stojí obrovské úsilí a po návratu z nich je to na pár dní duševní rekonvalescence. Do některých se raději vůbec nevracím a oblast kolem obcházím pořádným obloukem. Disponují jakýmsi hlubokým temným magnetismem, který mi zježí vlasy a nažene husí kůži kdykoli se vyskytnu v jejich blízkosti. Každý máme svou oblast 52. Nádech a výdech...
02.12.2015 15:58:03 | Tichá meluzína
Hřívou vlnitých vzpomínek
proplétám prsty své dlaně,
na bolest,na žal hledám lék,
tak rád bych zapomněl na ně...
Toto je naprosto luxusní sloka. Klóbrc důle :) Jinak naprosto souhlasím s tím, že z minulosti si má vzít člověk poučení a žít přítomností.Protože minulost už je dávno mrtvá.
27.10.2007 20:03:00 | Ahimsa