Dnešní ráno
Bíle mléčné ráno,
rozlitá smetana,
trhá se pod nohama,
co chodník masírují.
Dech se sráží,
pot mrazí.
Slalom mezi výmoly.
Opilecký řev,
stydne krev
i ruce zimou,
snad mě ti cvoci minou.
Pepřák v kapse,
klidním dech.
Špína, potkani,
zvuk vlaku,
herna bliká,
v hlavě budík tiká,
v uších zvoní.
Podpatky holek,
co se vrací
klapou nad ránem.
A já v boji nerovném,
s vlastními klouby a dechem,
běžím dál,
přízračným světem
říjnové neděle.
Snad ta tramvaj na čas přijede...
Přečteno 313x
Tipy 7
Poslední tipující: cevert, isisleo, Sima
Komentáře (3)
Komentujících (3)