Čas (a) zlý pán
Anotace: Básnička ze začátku roku. Opět z války, nevím, jak mě to napadlo...
Až výstřel ztiší
křiky zmrzačených těl,
až utichnou, neříkej,
že osud tomu chtěl.
Vím, že čas jen stěží
zastaví prostý lidský tvor,
bijí zvony z věžích,
troubí jeleni z hor.
Avšak hrůzy světa
čas ne a ne nésti pryč,
stačí jedna věta,
v nesprávných rukou bič.
A začátky?
Děcko z malé šarvátky
bolístko si hojí,
za pár let dbá jen na statky.
Jako generál v boji.
A ač snaha jedněch
může být sebevíc veliká,
zpěv ptáků dál
za zvuků střelby zaniká.
Přečteno 366x
Tipy 6
Poslední tipující: forever, Agnesita, Já Esther Ruth
Komentáře (3)
Komentujících (3)