Kromě

Kromě

Anotace: Kromě ničeho ještě nic.

Kromě slepých vůdců
(co oči poddaným svázali)
a němých píšťal hudců
(co o krvi nám kázali)

Kromě nebetyčných zdí
(jež jsme sobě stavěli)
a dlouhých prázdných dní
(pro sebe jsme je žili)

Kromě bezejmenných padlých
(stříleli jsme je my)
a kopretin hnědě zvadlých
(zalévaly je jen sny)

nezbylo dnes nic už víc.
(kam jsme to dospěli?)
Nemusíš už nastavit svoji líc.
Vyzrál jsi.
Jsi teď prázdný...
dospělý.
Autor Hynas, 31.10.2007
Přečteno 365x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel