slepá dívka
Anotace: ...znám jednu šípkovou růženku, která si zaslouží procitnout a spatřit krásy světa...
Slepá a bezbranná bloudila tmou,
ode zdi ke zdi v pochmurném pokoji,
z dálky k ní dolehl verš o nás dvou,
s životem mezi zdmi sotva se spokojí...
Slepecká hůl její nalezla dveře,
jít nebo nejít? opustit jistotu?
v cestě jí vyrostli trnité keře,
poznala beznaděj, poznala prázdnotu.
V místnosti bez oken roky je doma,
dlouho se v pokoji nezvířil prach,
růže zde zvadají, tuší i ona,
myšlenky na útěk provází strach...
...
Dál není slepá, zas volně dýše,
z očí si ztrahala ohyzdnou pásku,
utekla z temnoty ven z vlastní skrýše,
všemocná naděje přinesla lásku.
Přečteno 485x
Tipy 8
Poslední tipující: Martanka, pennywise, .K.r.i.s.t.y., okapovaroura, face to face
Komentáře (3)
Komentujících (3)