Snící

Snící

Anotace: O snící krásce...

Ve tváři světlo i stín
v objetí kopretin
leží dívka snící,
připomíná svíci,
jejíž plamen plápolá,
když vpíjí vánku dech,
halena závojem světla,
hebká jako mech.

Ve tváři světlo i stín,
v objetí kopretin
prosycena vůní lesa,
do hlubin snů stále klesá
dívka krásná jako růže,
jako krůpěj rosy,
po květech jí voní kůže,
v srdci lásku nosí.

Ve tváři rozkvetlá líčka.
Co tíží její víčka?
Proč malíř život do tváří
jí temné stíny vytváří?
A světlo spřádá plány
jak zahnat splín a rány,
jež dal jí osud do vínku.
Jak zahnat temnou vzpomínku...?
Autor Akrij8, 03.11.2007
Přečteno 332x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Velmi pěkné souznění slov a krásy.

10.02.2024 07:19:21 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel