U záchranné brzdy
Anotace: Zažila jsem přerod osobnosti… už je to dávno… Dnes tělo opět volá SOS (had je pro mně symbol vývoje…)
Zkostnatělost
polystyrénových dnů
bručí
do hadí tváře
Nemůže udělat
jediný plazivý krok,
ani se svléknout
pro posunutí hvězd
ve svém srdci
Je to už dávno,
co dokázal překročit
svoji genetiku
a setrvačnost rodu
změnit
v plamínkovou dlaň
Pokorou svázané řasy
do copů dojetí
z každého nadechnutí
se v duši měnily
na oranžové květy
radosti
Duchovno v lehounkých závěsech
lemovalo cestu
nezkrotného šaška
a prsty mámy
byly propleteny
s buclatými konečky
dětské dychtivosti
Dnes…
Rány otvírajících se dveří
dospělosti
a občasné střepy nedoteků
dušičkových smrtí
A víry kolotoče
vařečky v nákupních taškách
drží křečovitě
záchrannou brzdu…
Už příliš dlouho
had ve mně
touží po dalším
sebevývoji
s chechtajícím se červotočem
v mřížkách kostí a svalů
bolavého těla
Už příliš dlouho…
vnitřní vývoj stagnuje
Přečteno 385x
Tipy 24
Poslední tipující: pejrak, NikitaNikaT., Pilous, jedam, isisleo, Severka, Alci, pavlis, Romana Šamanka Ladyloba, Bíša, ...
Komentáře (9)
Komentujících (9)