O sněhulákovi ... a o životě
Anotace: Taková nedělní zimní blbůstka, ke které mě přivedl rozhovor s kámoškou :o)
Sníh padal od večera
Peřinku bílou na zemi vytvořil
Kámoška se ráno probudila
S radostí sněhulák z rukou jí vyskočil
Za okno něžně ho posadila
Svět se s ní vesele zatočil
Barevné vzpomínky na dětství
Kdo z nás je nemá :o)
Hodin pár uběhlo
A za oknem … místo očí sněhuláka
Zase jen omítka bledá
A loužička na parapetu?
Jak zemská přitažlivost velí
Cestu k zemi si hledá
Říká mi kámoška
Jak krátce její sněhulák
Svůj život žil
A já jí odpovím,
No vidíš, kdyby
V mrazáku byl …
Ona měkce odtuší
Nebylo tam místo
A pak – jistě by se bál … Byl by tam sám
Napadla mě paralela s naším životem:
Krásný věci a pocity
schovávat v mrazáku nemůžem.
I když víme, že je ztratíme
Tím, že jsou chviličku blízko nás
Vlastně žijeme :o)
Přečteno 651x
Tipy 7
Poslední tipující: Bíša, Cecilka, pavlis
Komentáře (4)
Komentujících (4)