Tři přání
TŘI PŘÁNÍ
Vše se stalo jednou zvečera.
Dívka seděla na břehu jezera
a sledovala vlny.
Vlny a vlny se vlní a vlní.
Najednou z vody vykoukla rybička,
byla zlatá, maličká.
Řekla dívce: „Splním Ti tři přání“.
Pak ztichla, ostatní nechala na ní.
Dívka chvíli přemýšlela,
nevěděla, co by chtěla.
Pak řekla rybičce i sobě:
„Lásku“. Ztichly obě.
A jak tak mlčely,
vyšel měsíc,
který byl právě v úplňku.
Komentáře (1)
Komentujících (1)