Naděje

Naděje

Anotace: Bez lásky je smutno, proto ...

Volná jak prokletí,
bolavá samotou
Bělásek z kopretin
pokřtěný němotou

Marně hledá květy jara,
vůni louky před kosením,
pomněnku, co pel by dala
Jakože tu v blízku není?

První vločka uspěchaná
v studnici se teple máčí
Pryč žene se nepozvaná
Blankyt nebe tone v pláči

Opar ukryl ranní krůpěj,
v trávě třpytne jinovatka
Chvilku malou jen se usměj
Pootevři štěstí vrátka

Chlad zimy skoupí slunce jas,
tání bolest odplaví,
podbělů pak přijde čas
Bílý motýl promluví
Autor rezina, 17.11.2007
Přečteno 258x
Tipy 1
Poslední tipující: fialová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

pěkné

17.11.2007 09:45:00 | Veríssek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel