Maluji
Anotace: bílá, modrá, červená ...
Pokrývám bílou všechna místa,
aby zas byla něžná - čistá,
tak jako paní zima zemi krášlí,
já maluji zdi aby mě našli,
všichni kdo bílou zdálky vidí,
i ti co se za ní - stydí
a raději by měli černé stěny,
odvracejíce se od štěstěny.
V žaláři temném svíčka hoří,
stěny však světlo nepoboří,
budou-li bíle označeny,
zmizí mi z očí tyhle stěny.
Ony temné stále ještě jsou,
snad trápení mé - unesou.
Maluji štětcem namočeným v krvi,
maluji namodro, neb jsem ten prvý,
tvé kapky na to přijdou rudé,
obloha s hvězdami tu - bude.
Maluji, maluji ze všech sil,
však díla svého jsem se nedožil.
Přečteno 320x
Tipy 4
Poslední tipující: igniss, Roger, s.e.n
Komentáře (3)
Komentujících (3)