Pohádka bez dobrého konce
Anotace: Někdy ne, někdy jo, někdy drak, Bajajo...
Hrdina ráno vstal,
probodl srdce koni,
dneska nesetne již
hlavu žádné sani.
Pak brnění zahodil,
meč zomil o skálu
a hluboko do pouště
odešel pomalu.
O panny nevinné
už dosti měl soubojů,
vždyť stejně ho podvedou
s některým z lokajů.
Černokněžnik ve věži
za hustými lesy
unesl princeznu
a schoval si ji kdesi.
Jen ať další království
halí sukno černé
a velkého vladaře
zradí stráže věrné.
Hrdnina nepřijde
jen legendy zůstaly
a o jeho kosti
se hyeny popraly.
Komentáře (0)