Roční období
JARO
Na stůl dávám luční kvití,
slunce na ně oknem svíti,
jejich květy krásně voní,
stejně jako květy loni.
LÉTO
Když jdu přes den po poli,
srdce mě i zabolí.
Kolem mě jsou slunečnice,
vlčích máků je tu více.
Léto u nás krásné je,
zvlášť, když je tu neděle.
PODZIM
Kolem mě už žloutne listí,
vítr kolem uší sviští.
Hejna táhnou dál a dál,
kdo nám krásný podzim dal?
ZIMA
Už nám padá snížek bílý,
na ledě teď tančí víly.
Přišla zima, zima krásná,
vychází nám hvězda jasná.
Komentáře (0)