Ramenatý žalud na zemi si leží.
Kolem něho ňákej fogl běží
udýchán těžce a taky svěží.
Vítr přidal na své hutné síle,
na ptáka koukal se velmi mile
jako tornádo začal na svém díle.
Udýchaný žalud celý poblitý
v plášti v jeskyni celý ukrytý
od vody v jeskyni byl umytý.
Je lepší ležet doma v teple,
než se koukat na svět vztekle,
než-li skončíš někde v pekle.
Nemysli na žaludy, kozy nalitý,
buď radši před manželkou ukrytý,
nebo budeš jejím ženstvím umytý.
Schyluje se pomaličku k večeru,
ještě krapet prádla vyperu
a zitra ráno nějaký prachy vyberu.
A tak skončila jedna mozaika příběhů,
možná další už je tu.
24.11.2007 17:19:00 | jehlaspichlas
Je to vtipné, ale když se člověk přestane smát je z té básně slyšet tiché moudro.
Paráda.
22.11.2007 14:04:00 | smudlinek