Klobouk
Anotace: Neumí, neumí křičet...
Malý klobouk sedí na hlavě.
Sedí, podřimuje..
Vítr fouká.
Hodí se k pánově postavě.
*
Kabát má však velký jako stan.
Zachmuřeně si pobrukuje..
Kouří cigaretu..
Ne klobouk, jeho pán!
*
Najednou letí klobouk pryč.
Vítr se změnil ve vichřici.
Pán nastupuje do tramvaje..
A klobouk říka sám sobě: ,,Křič, křič! "
*
Ale klobouk křičet neumí.
Komentáře (0)