Kopretina
Řekl jsi mi kopretino
Měla jsem na hlavě
Věneček z heřmánků
Rozutekl se po louce
A zanechal za sebou
Bílé stopy
Jen tu a tam vykoukla
Zvědavá hlavička
Žlutá jako kuřátko
Aby se mohla zadívat
Na blankytně modrou oblohu
Ukazoval jsi mi motýly z mraků
Utrhl sis stéblo trávy a vložil si ho do úst
Cvrčci se hádali
Nevím, kdo z nich měl pravdu
Ptáci notovali známou písničku
Přidávali se další a další
Až z toho zaléhaly uši
Blízko nás zurčela voda
Viděla jsem kapky, kterak dopadaly
Na kamennou stříšku
Plavaly do moře
Hodila jsem jim
Na rozloučenou
Věneček z heřmánků
Kapky ho chytily
Postupně si jej podávaly
A tys mi řekl KOPRETINO
Komentáře (0)