Mlhavé ráno všedního dne
Bylo ticho řvoucí...
černé šmouhy křídel vran,
ve stojatém vzduchu líného rána,
aktivní důchodkyně s vekou v tašce,
vracející se z brzkého nákupu,
/co kdyby oni vstali dřív?/
blonďatá holka s rozmázlou rtěnkou,
a maskující kocovinou,
/každý na balkóně to přece věděl,
tak proč to divadýlko s kofolou?/,
přetáhlý bezďák po hřejivé noci,
s prázdnou láhví a krabičkou cigaret,
/milý pane, nemáte oheň?
a taky cigáro?.../,
zchátralý vlak na odstavné koleji,
s čerstvě novým tetováním,
/grafitové kérky,
ty teď letí nejvíc.../,
a mlha pomalu padala k zemi,
a tiché líné ráno se zmohlo jen na štěkot psa...
Přečteno 283x
Tipy 3
Poslední tipující: Já Esther Ruth, prostě Zuzana
Komentáře (3)
Komentujících (3)